Franse spitskoolsoepmet crunchy spekjes

  Ingrediënten: 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 uien fijngesnipperd

  • 1 teentje knoflook fijngeperst

  • 500 gram spitskool fijngesneden

  • 1 liter kippenbouillon (blokje)

  • 125 ml slagroom

  • 1 eetlepel mosterd

  • 100 gram spekreepjes

  Bereiding:

  1. Verhit de olie in een soeppan.

  2. Fruit de uien enkele minuten aan.

  3. Voeg de knoflook en spitskool toe en bak +/- 2 min. mee.

  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.

  5. Voeg de room toe en kook de soep 20 min.

  6. Verhit een kleine koekenpan en bak hierin de spekjes goudbruin en krokant.

  7. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

  8. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de spekjes erover.