Franse spitskoolsoepmet crunchy spekjes
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
3 eetlepels olijfolie
-
2 uien fijngesnipperd
-
1 teentje knoflook fijngeperst
-
500 gram spitskool fijngesneden
-
1 liter kippenbouillon (blokje)
-
125 ml slagroom
-
1 eetlepel mosterd
-
100 gram spekreepjes
|
Bereiding:
|
-
Verhit de olie in een soeppan.
-
Fruit de uien enkele minuten aan.
-
Voeg de knoflook en spitskool toe en bak +/- 2 min. mee.
-
Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
-
Voeg de room toe en kook de soep 20 min.
-
Verhit een kleine koekenpan en bak hierin de spekjes goudbruin en krokant.
-
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de soep in 4 kommen en verdeel de spekjes erover.
|